Helsingin Kuolemajärvi-kerhon ohjelma keväällä 2017

Kerho kokoontuu Karjala-talolla seuraavina päivinä torstaisin kello 18.00. : 26.1., 23.2., 30.3. ja 27.4. Kevätretken päivämäärä varmistuu myöhemmin.

to 26.1.2017 kello 18.00

Illan aiheena ovat omat laulut ja tarinat, joita meillä kaikilla on. Aluksi pakolliset kuviot eli vuosikokous, jossa tarkastelemme mennyttä vuotta ja tutustumme toimikunnan ehdotukseen kevään ohjelmasta. Voit myös ehdottaa aiheita syksyn ohjelmaan.  Mieti etukäteen, mitä mahdollisesti haluaisit jakaa meidän muiden kanssa tai esittää. Tarinoiden lisäksi ne voivat olla vaikkapa sinulle tärkeitä Karjalaan liittyviä lauluja, joihin liittyy muistoja ja tunnelmia. Haemme laulut YouTubesta ja tai Spotifysta. Tehdään illasta ikimuistoinen! Tervetuloa!

to 23.2.2017 kello 18.00

Helmikuun vieras on Svetlana Goma, joka esittelee meille Viipuria ja viipurilaisten nykyelämää. Hän on syntynyt Viipurissa, mutta asuu ja työskentelee nykyään Espoossa. Hän on aiemmin toiminut kuusi vuotta matkaoppaana eri puolilla Karjalan kannasta suuntautuvilla ryhmämatkoilla.

to 30.3.2017 kello 18.00

Kerhon maaliskuun vieras on Pertti Inkinen, kommodori evp, joka pitää esityksen Venäjän sotilaallisesta voimasta Karjalan kannaksella ja myös laajemmalla alueella. Pertti Inkisen juuret ovat VPL Pyhäjärven Pyhäkylässä.

27.4.2017

Vieraaksemme tulee Taina Lehto, joka on koulutukseltaan FM, AO, EO, laaja-alainen erityisopettaja ja äidinkielenopettaja. Hän on molempien vanhempiensa kautta toisen polven karjalainen. Hänen äitinsä on  Kurkijoelta. Isä on syntynyt Kuolemajärven Huumolassa v. 1932. Isän vanhemmat olivat Nikolai Pullinen ja Lyydia Niiranen. Hän on elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa kuolemajärveläisessä suurperheessä ja ”murrekylvyssä” keskellä Loimaata. Pihapiirissä asuivat myös kolme Huumolasta lähtenyttä tätiä ja setä. Esityksen aiheena Huumolan Pullisten sukujuuret, 1900-luvun alkupuolen tarinoita ja valokuvia Kuolemajärveltä. Esitys pohjautuu Tainan isän serkun, Huumolassa v. 1927 syntyneen Veikko Niirasen haastatteluihin ja kotiarkiston valokuviin.

Tilaisuudet pidetään Helsingin Karjalatalon Sortavala-salissa. Kahvia ja pullaa tarjolla. Myös arpajaisia järjestetään. Karjalatalon osoite on Käpylänkuja 1. Täältä löydät lisätietoja paikan sijainnista ja kulkuyhteyksistä: http://www.karjalanliitto.fi/karjalatalo/karjalatalon_yhteystiedot

Helsingin Kuolemajärvi-kerhon toimikunta