Syksyn 2016 ohjelma

Helsingin Kuolemajärvi-kerhon tapaamiset syksyllä 2016

to 29.9.2016 kello 18.00

Marja Karapalo s. Rusi tulee kertomaan meille Kuolemajärveen liittyvistä muistoistaan, perheestään ja sukulaisistaan valokuvien kera. Marjan molemmat vanhemmat ovat Kuolemajärven Ruseja, isä Seivästöltä ja äiti Karjalaisten kylästä.  Sortavala-sali (2. kerros). Tervetuloa!

to 27.10.2016 kello 18.00

Jatkamme muistelemista. Kuolemajärvi-kerhon kantava voima vuosien ajan,  Raimo Riikonen tulee jakamaan kanssamme muistojaan. Raimo on syntynyt Kuolemajärvellä ja lähtenyt sieltä lapsena evakkoon.

to 24.11.2016 kello 18.00

Saamme vieraaksemme ja alustuksen pitäjäksi Rainer Knapaksen, joka on suomalainen filosofian lisensiaatti, taide- ja kulttuurihistorioitsija, kustannustoimittaja ja tutkija. Hän on toiminut tutkijana muun muassa Museovirastossa, Helsingin yliopistossa ja Svenska litteratusällskapetissa. Hän on kirjoittanut artikkeleita kulttuuri- ja kirjallisuushistorian sekä arkkitehtuurin alueilta ja hänellä on ollut kolumni Ny Tid-lehdessä. Knapas on Helsingin yliopiston kunniatohtori. (tiedot Wikipediasta). Viimeksi häneltä on ilmestynyt 2015 kirja ”Karjalan kunnailla, matkoja kulttuuriin ja historiaan”.

Rainer Knapaksen tutkimuksissa yhdistyvät Viipuri, Monrepos ja Karjala monella eri tapaa. Edellä mainitun teoksen lisäksi häneltä on ilmestynyt mm. ”Monrepos: ranskalaisen kultturin pohjoinen keidas”. 2008. Lisäksi hän on kirjoittanut omat artikkelinsa kirjoihin ”Eurooppalainen ja suomalainen Pietari”. 2003 ja ”Muuttuvien tulkintojen Viipuri”. 2016.

Tule kuuntelemaan mielenkiintoista esitystä kiinnostavasta ja kiehtovsta aiheesta. Tilaisuuden aluksi juomme kahvit. Lopuksi arpajaiset! Tervetuloa mukaan.

 

to 8.12.2016

lähdemme Lahden kaupunginteatteriin, jossa kello 13.00 alkaa ”Evakkotytön tarina”. Olemme varanneet näytökseen lippuja. Kulkeminen Lahteen omilla autoilla tai muulla tavoin.

Evakkotytön tarina pohjautuu Eeva Kilven (s.1928) sota-aikaan sijoittuviin muistelmateoksiin.

Tilaisuudet pidetään Helsingin Karjalatalon Sortavala-salissa. Kahvia ja pullaa tarjolla. Myös arpajaisia järjestetään.

Karjalatalon osoite on Käpylänkuja 1. Täältä löydät lisätietoja paikan sijainnista ja kulkuyhteyksistä: http://www.karjalanliitto.fi/karjalatalo/karjalatalon_yhteystiedot

Tervetuloa kerhon tilaisuuksiin! Kerhoiltoihin tuleminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista eikä erillistä liittymistä kerhon jäseneksi. Sähköpostilistalle osoitteensa ilmoittaneet saavat erillisen kutsun ennen tilaisuuksia. Jos haluat listalle mukaan, ilmoita merja.kalenius@elisanet.fi.

Helsingin Kuolemajärvi-kerhon toimikunta

Kevään 2017 tapaamispäivät on myös sovittu. Ne ovat seuraavat to 26.1., to 23.2., to 30.3. ja to 27.4. Ohjelmaan palaamme myöhemmin.

 

Mainokset