to 28.1.2016  kello 18.00

Vuosikokous, jossa mm. käsitellään 2015 tilit ja toiminta, valitaan kerhon toimihenkilöt ja hyväksytään 2016 toimintasuunnitelma.

Vieraanamme on Vesa Ranki Seivästösäätiöstä.  Vesalta ilmestyi keväällä 2015 kirja, kronikka ”Mitä mie sil maal  oisin tehnyt, Seivästön Sippolasta maailmalle”. Kirjassa hän Kuolemajärven Seivästön kylästä olevan isoisänsä Salamon Rangin eli Sipo Salun innoittamana kertoo mielenkiintoisella tavalla sukunsa tarinaa.  Kokouksemme jälkeen annamme Vesalle puheenvuoron.

to 25.2.2016 kello 18.00

Ilmari Susiluoto, valtiotieteen tohtori, kirjailija, tutkija ja Venäjä-asiantuntija  tulee alustamaan aiheesta ”Plan Putina ja Suomi.” Häneltä on ilmestynyt syksyllä 2015 kirja samalla nimellä.

HUOM! Ohjelmaamme on tullut muutos.

Ilmari Susiluoto on sairastumisen takia estynyt  ja hänet korvaa fil.tri Pekka Kauppala, joka puhuu samasta teemasta. Pekka Kauppala on Venäjän historian ja politiikan asiantuntija, jolta ilmestyi 2011 teos Paluu Vankileirien teille (Gummerus).

Kerhoillan aikana on mahdollisuus varata lippuja Pääkaupunkiseudun Karjalaisten Nuorten 50-vuotisjuhliensa kunniaksi järjestämään Vuoden Kierto-kansantanssikonserttiin lauantaina 7.5.2016 Savoy-teatterissa Helsingissä. Liput 20 e, eläkeläiset ym. 15 e. Lippuasiaa hoitaa Heljä Räty (sähköposti helja.raty@gmail.com). Tässä linkki Karjalaisten nuorten verkkosivulle: https://pknry.wordpress.com/

 to 31.3.2016  kello 18.00

Jukka Partanen, FT, historian tutkija, tietokirjailija, joka on perehtynyt mm. Karjalan historiaan  tulee alustamaan aiheesta, millaista  elämä oli Karjalan  maaseudulla ennen muinoin.  Jukka Partasen väitöskirja oli nimeltään ”Isän tuvasta omaan tupaan. Väestö ja kotitaloudet Karjalankannaksen maaseudulla 1750-1870” .

Huhtikuu 2016

Huhtikuussa meillä ei ole tapaamista, mutta kerholaiset voivat osallistua Juurijuhlaan Espoon Sellosalissa, jossa useana päivänä  2.-9.4. on useita konsertteja ja kansantanssiesityksiä. Mm. lauantaina 9.4.2015 esiintyy kansantanssin juhlaesityksessä juhlavuoden kunniaksi useita kansantanssiryhmiä mm. Karjalaiset Nuoret.  Lisää tietoa kerhon tapaamisissa ja täällä http://www.juurijuhla.fi/ohjelma/.

ke 18.5.2016  kello 14.00 alkaen

tutustuminen Tuusulan Hyrylässä sijaitsevaan  Ilmatorjuntamuseoon museoisäntä Matti Kulmalan opastuksella.

Tapaamiset helmi-maaliskuussa ovat Helsingin Karjalatalolla Käpylässä, osoitteessa Käpylänkuja 1.  Tässä linkki Karjalatalon sivulle:  http://www.karjalanliitto.fi/index.phtml?s=232

Kerhon toimintaan ja tilaisuuksiin voivat kaikki halukkaat osallistua. Tiedotamme kerhon toiminnasta sähköpostilistalle ilmoittautuneille henkilöille.  Ilmoitamme myös Facebookin Juuret Kuolemajärvellä-ryhmässä ja Kuolemajärveläiset-sivustolla sekä Kuolemajärven kotisivulla Kuolemajärvi.fi.