Tässä loppukevään toiminta Helsingin Kuolemajärvi-kerhossa

Torstaina 25.4.2019 kello 18.00 saamme tietopaketin Kuolemajärven naapuripitäjästä Koivistosta. Monella on ollut yhteyksiä Koivistolle joko sukuyhteyksien takia tai muusta syystä.  Suomen Koivisto-seura ry:n johtokunnan jäsenet Virpi Huhtanen, seuran sihteeri ja Esko Kaukiainen tulevat vieraiksemme. Virpi Huhtanen pitää esitelmän ”Meri ol mei pelto” ja Esko Kaukiainen kertoo tapahtumista ennen sotaa ja evakkoon lähdöstä. Esillä on myös Koivistoa koskevaa kirjallisuutta.  Seuran kotisivuilla voit käydä etukäteen tutustumassa Koivistoon http://www.koivistolaiset.net/. Sivuilta löytyy myös vanhempia Koiviston Viesti-lehtiä, joissa on mielenkiintoisia artikkeleita.

Tilaisuuden päätteeksi pidämme arpajaiset, joihin kaikki voivat tuoda voittoja. Tarjolla on kahvia, teetä ja pullaa. Kuolemajärvi-aiheista adressia ja postikortteja on myynnissä. Voit samalla ilmoittautua kevätretkelle, jonka teemme torstaina 16.5. Lottamuseoon Tuusulan rantatien varrella.

Osoite: Karjalatalon Sortavala-saliin 2 kerros, osoitteessa Käpylänkuja 2, 00610 Helsinki

Tervetuloa ja tuo myös ystäväsi!

Kevätretki

Torstaina 16.5.2019 noin kello 13.45 tapaamme Lottamuseolla. Osallistumme kello 14.00 alkavaan uuteen draamaopastukseen. Lottakomennukselle ja sairasjunan arkeen meidän opastaa lääkintälotta Saara Kuosmasen henkilöhahmo. Hän kertoo meille työstään sairasjunassa ja siitä, miltä tuntui kohdata apua tarvisevia haavoittuneita sota-ajan poikkeuksellissa oloissa. Esityksen kesto noin 30 minuuttia. Kerho maksaa ryhmäopastuksen, mutta siihen liittyvät museon pääsymaksut hoitaa jokainen itse.

Voit tulla Lottamuseolle jo aikaisemmin, jos vaikka haluat lounastaa siellä. Lounasta on  saatavissa aina kello 14 saakka. Lottakanttiini on auki 10 -17. Esityksen jälkeen voimme omatoimisesti tutustua toisessa kerroksessa ja ulkorakennuksessa sijaitseviin näyttelyihin.

Lottamuseon osoite on Syväranta, Rantatie 39, 04310 Tuusula. Jos tarvitset kuljetusta esimerkiksi Tuusulan linja-autoasemalta, ota yhteyttä kerhon toimikunnan jäseniin. Tässä linkki Lottamuseon sivuille https://www.lottamuseo.fi/

 

 

 

Advertisement