to 26.4. kello 18.00 (Sortavala)

Saamme vieraaksemme Marjatta Hietalan. Hänen aiheensa meille on ”Karjalassa kesätkin olivat lämpimämpiä kuin Kymenlaaksossa”.

Esityksessä hän avaa meille omien kokemustensa kautta, miten kannakselainen karjalaisuus vahvistui sekä kotona että Kouvolan tyttölyseossa. Koulun arvomaailma ja sivistysihanteet periytyivät Viipurin toisesta tyttökoulusta. Hänen sukujuurensa ovat lähtöisin Kuolemajärven naapuripitäjästä Johanneksen Kaijalan kylästä.

Marjatta Hietala s. Puusa on suomalainen historiantutkija, yleisen historian professori emerita ja kaupunki- ja innovaatiohistorian tutkija (kopioitu Wikipediasta https://fi.wikipedia.org/wiki/Marjatta_Hietala ja http://www.naistenaani.fi/marjatta-hietala-yleisen-historian-professori-kaupunki-ja-innovaatiohistorian-tutkija/.

Tule kuuntelemaan mielenkiintoista esitystä ja tuo ystäväsi mukana. Tervetuloa!

Tilaisuus on Helsingin Karjalatalon Sortavala-salissa.  Karjala-talon yhteystiedot netissä https://www.karjalanliitto.fi/karjalatalo/karjalatalon_yhteystiedot

Kerhon kevätretki

Toukokuun kevätretki tehdään Kansallismuseoon 24.5. Tapaamme museolla kello 14.00. Kerhomme jäsenet Liisa Vihko, Sinikka Hovi ja Leena Peltonen toimivat Kansallismuseossa vapaaehtoistyössä oppaina. Liisa ja Sinikka johdattavat meidät uuteen pysyvään Suomen tarina- näyttelyyn. Leenan kanssa voi tutustua vuosi sitten avattuun, myös pysyvään Suomen esihistoria näyttelyyn.

Luonnollisesti voit tutustua koko museon tarjontaan https://www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo/etusivu. Sivulta näet myös museon pääsymaksut. Museo on auki kello 11 -18.

Ohjelman jälkeen voimme poiketa kahvilla Kansallismuseon kahvilassa.

Tervetuloa mukaan!

Helsingin Kuolemajärvi-kerhon toimikunta

PS. Kerhomme jatkaa kevään jälkeen syksyllä. Varaa ja merkitse ajat jo nyt kalenteriisi: torstait 27.9.,  25.10. ja 29.11.  Kerhon pikkujoulutilaisuuden pidämme näillä näkymin 13.12.  Ohjelmat julkistamme myöhemmin.