Kerho kokoontuu Karjala-talolla seuraavina päivinä torstaisin kello 18.00: 25.1., 22.2., 22.3., ja 26.4. Joitakin alustajien aiheita saatetaan tarkentaa lähempänä tilaisuutta. Kerhon kevään ohjelma vahvistetaan vuosikokouksessa 25.1.2018.

to 25.1. kello 18.00 (Laatokka)

Pidämme ensin vuosikokouksen, jonka jälkeen toimikunnan jäsenet Heljä Räty ja Leena Peltonen esittelevät omia sukujaan ja linkkejään Kuolemajärvelle.

to 22.2. kello 18.00 (Laatokka)

Kuolemajärvi-säätiön Seppo Pirhonen tulee kertomaan meille Juhani Rekolasta (1916 – 1986), joka oli Kuolemajärven viimeisen kirkkoherran Erkki Gummeruksen ja tämän vaimon Siiri Gummeruksen kasvattipoika Hän muutti perheen kanssa Kuolemajärvelle 1932 Gummeruksen tultua sinne kirkkoherraksi. Mutta hän oli paljon muutakin. Hänen syntymänsä tuli 2016 kuluneeksi 100 vuotta. Silloin järjestettiin erilaisia seminaareja, jossa hänen elämäntyötään pappina mm. Tukholman suomalaisessa seurakunnassa ja esseistinä muisteltiin. Googlaamalla voit tutustua etukäteen mm. häneen laajaan kirjatuotantoonsa. Suppeaan Wikipedian antamaan tietoon pääset tästä https://fi.wikipedia.org/wiki/Juhani_Rekola

to 22.3. kello 18.00 (Laatokka)

”Suomalais-ugrilaiset kansat Venäjän sisäpolitiikan koukeroissa. Venäläistytystä ja toivonpilkahduksia”.  Tällä aiheella, Pekka Kauppala, FT, Venäjän historian ja politiikan asiantuntija, tulee kertomaan meille suomalais-ugrilaisten kansojen asemasta Venäjällä.  Aihe liittyy hänen pitkäaikaisiin tutkimuksiinsa. Pekka Kauppala oli kerhossa 25.2.2016 korvaamassa Ilmari Susiluodon esitystä tämän sairastuessa.

to 26.4. kello 18.00 (Sortavala)

Saamme vieraaksemme Marjatta Hietalan, joka on suomalainen historiantutkija, yleisen historian professori emerita ja kaupunki- ja innovaatiohistorian tutkija (kopioitu Wikipediasta https://fi.wikipedia.org/wiki/Marjatta_Hietala ja http://www.naistenaani.fi/marjatta-hietala-yleisen-historian-professori-kaupunki-ja-innovaatiohistorian-tutkija/. Aiheita hänellä riittää ja hänkin tarkentaa esityksen otsikkoa myöhemmin. Marjatan sukujuuret ovat Johanneksen Kaijalan kylässä ja suvut mm. Puusia ja Rastaita.

Toukokuun kevätretki tehdään Kansallismuseoon 24.5.

Tilaisuutemme pidetään Karjala-talolla, sali mainittu tilaisuuden yhteydessä. Kahvia ja pullaa on tarjolla. Järjestämme myös arpajaisia, mutta niistä ilmoitamme, kun ennen kutakin tilaisuutta lähetämme ilmoituksen sähköpostilla.

Karjala-talon yhteystiedot netissä https://www.karjalanliitto.fi/karjalatalo/karjalatalon_yhteystiedot

Helsingin Kuolemajärvi-kerhon toimikunta